fi uk Facebook

Mallasmestarin saaristolaisleipä -reseptit

Pohjalainen Piirakka

pohjalainen piirakka

250 g

rasvaa

250 g

rahkaa

3 dl

vehnäjauhoja JA

1 dl

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä jauhoseosta

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

sokeria

 1 tl

suolaa


Yhdistä pehmeä rasva ja rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot rasvarahkaan ja sekoita kunnes se ei ole tarttuvaa, lisää jauhoja jos taikina on liian löysää.

Kauli suorakulman muotoiseksi ja lisää täyte. Voitele piirakka keltuaisella ja ripottele päälle esim. Pellavansiemeniä. Uuniin 180 astetta noin 30 min.

Täyte

850 g

valkokaalia

150 g

sipulia

0,5 l

kasvislientä

Suolaa, mustapippuria

n. 5 rkl

siirappia

Suikaloi kaali ja sipuli. Freesaa paistinpannulla. Siirrä kattilaan ja lisää kasvisliemi ja mustapippuri. Anna kiehua hiljalleen kunnes kaali on pehmeätä. Lisää siirappia ja suolaa maun mukaan. Siivilöi neste pois. Lisää kaulittuun taikinaan.

Resepti: Johnny Finne

Lohi-juustokakku

Lohi-juustokakku

300 g

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipää

75 g

margariinia

Täyte

4 kpl

liivatelehteä

350 g

savulohta

1 kpl

punasipuli

50 g

tuoretta tilliä

2,5 dl

vispikermaa

400 g

tuorejuustoa

0,5 dl

sitruunamehua

0,5 tl

mustapippuria

 

Valmista mallasmestarin saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jauha leipä hienoksi
jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele leipäseos
vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Valmista täyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Leikkaa lohi ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.

Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon sipulit, lohi ja tilli. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen ja mausta pippurilla. Levitä täyte leipäpohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Resepti: Minna Koski

  

Vuohenjuustokakku

vuohenjuustokakku

300 g

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipää

75 g

margariinia

Täyte

6 kpl

liivatelehteä

0,5 dl

sitruunamehua

200 g

vuohenjuustoa

5 dl

maustamatonta jogurttia

0,5 kpl

kurkkua

1 dl

tuoretta basilikaa

1 rkl

juoksevaa hunajaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippurirouhetta

2 rkl

sitruunamehua

Valmista Mallasmestarin saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jauha leipä hienoksi
jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele leipäseos
vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuutioi vuohenjuusto ja lisää se
jogurtin joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.

Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku ja hienonnettu basilika. Mausta seos. Puserra vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos täytteeseen
ohuena nauhana huvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin.
Anna kakun hyytyä yön yli.

Resepti: Minna Koski

Kalakukko laihialaasittain

kalakukko laihialaasittain

Pohja

1,5 dl

voita

1,5 dl

maitorahkaa

5 dl

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä-jauhoseosta

Täyte

400 g

silakoita

100 g

pekonia

 

suola

mustapippuri

Valmista pohjataikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Kauli taikinasta ohut lätty.

Asettele piirasvuoan pohjalle silakat ja pekonisiivut. Mausta hyvin.

Asettele kaulittu taikina täytteen päälle ja kypsennä 170 asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

Resepti: Minna Koski

Voileipäkakku laihialaasittain

voileipakakku laihialaasittain

Pohja

1 kpl

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä

Täyte

200 g

savulohta

1,5 dl

kermaviiliä

1 dl

tilliä

1 rkl

sitruunamehua

Kuorrutus

400 g

maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl

maitoa

1 rkl

sitruunamehua

Valmista mallasmestarin saaristolaisleipä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa leipä poikittaissuunnassa kolmeksi levyksi. Kostuta levyt maidolla todella kosteiksi. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Kokoa voileipäkakku laittamalla leipäkerrosten väliin runsas kerros täytettä. Kääri leipä kelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja sivele tasainen kerros voileipäkakun pintaan. Koristele tuoreilla yrteillä.

Resepti: Minna Koski

Sualaaset pekoninötöt

sualaaset pekoninotot

175 g

voita

2,5 dl

vehnäjauhoja

2 dl

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä-jauhoseosta

0,5 dl

vettä


Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää neste nopeasti sekoittaen joukkoon. Vuoraa muffinivuoat taikinalla niin, että nostat reunat ylös asti. Valitse kumman kahdesta täytteestä haluat valmistaa.


1 Täyte

300 g

pekonia

1

punainen paprika

80 g

mozzarellaa

persiljaa

Silppua pekoni ja tee paprikasta pientä kuutiota. Paista pekoni ja paprika pannulla. Ripottele jäähtynyt pekoni ja paprika muffinivuokien pohjalle. Pilko mozzarella ja jaa se vuokiin, ripottele silputtu persilja päälle.


2 Täyte

250 g

savusiikaa tai -lohta

3 dl

pakastettuja katkarapuja

7

kirsikkatomaattia

 

tilliä

Sulata jäiset katkaravut kylmän, juoksevan veden alla. Perkaa kala ja hienonna sitä hieman.
Pilko katkarapuja pienemmiksi. Ripottele kala ja katkaravut muffinivuokien pohjalle. Puolita kirsikkatomaatit ja laita jokaiseen vuokaan yksi puolikas, ripottele silputtu tilli päälle.

Kermaseos

3 dl

kermaa

3

munaa

150 g

juustoraastetta

 

suolaa, pippuria

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä muita mausteita oman mielen mukaan. Paista 200 asteessa alatasolla, noin 20 minuuttia.

Resepti: Hanna Rintanen

Tuhurimpi torttunen

tuhurimpi torttunen

4

munaa

1,5 dl

hienoa sokeria

1 rkl

vehnäjauhoja

1 dl

perunajauhoja

2 rkl

Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä- jauhosseosta

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

2,5 dl

vispikermaa

1,5 prk /
375 g

maitorahkaa

1 pss

Viljahyvä marjatalkkuna, puolukka

sokeria, vanilliinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada siivilän läpi seokseen. Levitä leivinpaperille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Käännä hieman jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille, ja kääri hellästi pituussuunnassa rullalle.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita se maitorahkan kanssa sekaisin. Sekoita puolukkatalkkuna joukkoon. Lisää täytteeseen sokeria ja vanilliinisokeria oman maun mukaan. Levitä täyte pohjalle ja kääri rullalle. Laita kääretorttu jääkaappiin asettumaan



Resepti: Hanna Rintanen

Mallas-laatat

mallaslaatat

125 g

voita

100 g

tummaa suklaata

2 dl

sokeria

 

ripaus suolaa

1 tl

vaniljasokeria

2

kananmunaa

1 dl

vehnäjauhoja

1 dl

Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä -jauhoseosta

(0,5 dl

saksanpähkinä rouhetta)

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoka. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan.

Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
Lopuksi lisää jauhot ja halutessasi saksanpähkinärouhe. Kaada taikina vuokaan, paista 175°C n. 15 minuuttia.

Resepti: Anniina Nåhls

  

Miniän parempi mustikkapiiras

minian mustikkapiiras

Pohja

100 g

voita

1 dl

sokeria

1

kananmuna

1 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä-jauhoseosta

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

3 dl

mustikoita

200 g

kermaviiliä

1

kananmuna

0,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna, sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.

Levitä taikina voidellun, 24cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat pohjalle.

Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Paista piirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 30min.



Resepti: Minna Koski