fi uk Facebook

Kolmen sipulin piirakka

Pohja:

 

1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl Rantasen talkkunajauhoja
100 g voita

0,5 tl

leivinjauhetta

0,5 tl suolaa
0,5dl kylmää vettä

Täyte:

 
 3-4 sipulia
 2-3 valkosipulin kynttä
 1/2 purjo
100g vahvaa juustoa
  oliivi- tai rypsiöljyä

Munamaito:

 
2 kananmunaa
2 dl

1 dl

1 rkl

0,5 tl

1 tl

0,5 tl

pari tippaa

kermaa

maitoa

vehnäjauhoja

suolaa

paprikajauhetta

mustapippuria

Tabascoa


Vuokaan: korppujauhoja ja voita

Koristeluun: ruohosipulia


Sekoita keskenään vehnäjauhot, talkkuna, suola ja leivinjauhe. Lisää voi nyppimällä se jauhoseokseen. Lisää murumaiseen seokseen kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi. Painele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Asettele reunat hivenen vuoan yli etteivät ne paiston aikana käänny sisäänpäin. Pistele haarukalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla tai kattilassa. Kun sipulit ovat pehmenneet, kaada ne esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele raastettu juusto sipulien päälle.

Valmista munamaito sekoittamalla keskenään kananmunat, kerma, maito, vehnäjauhot ja mausteet. Kaada munamaito piiraan päälle. Ripottele vielä ruohosipulia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piiras on kauniin ruskea.

 
Vinkki:
Piiras on maukkaimmillaan seuraavana päivänä.

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla tai kattilassa. Kun sipulit ovat pehmenneet, kaada ne esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele raastettu juusto sipulien päälle.

Valmista munamaito sekoittamalla keskenään kananmunat, kerma, maito, vehnäjauhot ja mausteet. Kaada munamaito piiraan päälle. Ripottele vielä ruohosipulia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piiras on kauniin ruskea.

Vinkki:

Piiras on maukkaimmillaan seuraavana päivänä.