fi uk Facebook

Persikka-talkkunakakku

3

kananmunaa

2 dl

sokeria

1 dl

vehnäjauhoja

3/4 dl

Rantasen talkkunajauhoja

1 dl

perunajauhoja

1

sitruunan kuori raastettuna

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

vaniljasokeria

1/2 dl

vettä

1/2 dl

1

säilykepersikoiden lientä

tölkillinen säilykepersikkaa (240g persikan
osuus tölkistä)

Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

Koristeluun:
tomusokeria


Voitele ja jauhota korppujauhoilla 2 l kakkuvuoka. Pilko säilykepersikat haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, talkkuna, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauho. Nostele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää taikinaan sitruunankuoriraaste, vesi, persikoiden liemi sekä persikkakuutiot. Sekoittele kevyesti.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Ripottele jäähtyneen kakun päälle sihdin avulla tomusokeria.