fi uk Facebook

Talkkuna-mustikkapiirakka

 

 POHJA:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl Rantasen talkkunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

1 dl

sokeria
100 g voita sulatettuna
1 prk Bulgarian jogurttia tai kermaviiliä (200g)
  PÄÄLLE:
 2  kananmunaa
 3-4 dl  mustikoita
 3/4 dl

1 tl

1 prk
sokeria

vaniliinisokeria

kermaviiliä
         
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet. Lisää jäähtynyt voisula ja Bulgarian jogurtti / kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita keskenään kananmunat, kermaviili ja sokerit. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita varovasti. Kaada täyte piirakkavuokaan taikinan päälle ja paista 175 asteessa uunista riippuen n.30-40 minuuttia.