fi uk Facebook

Joululeipä

5 dl

vettä 

1 dl

Tuoppi-kaljamaltaita

3 dl

sokeroitua puolukkasurvosta

75 g

hiivaa

2 tl

suolaa

1⁄2 dl

siirappia

1 rkl

pomeranssinkuorta

14 dl

hiivaleipäjauhoja

100 g

voita tai margariinia

   

Voiteluun: 1⁄2 dl vettä + 1⁄2 dl siirappia



Sekoita maltaat veteen ja keitä noin 15 minuuttia (tai hyödynnä kotikaljan valmistuksessa syntynyt mallasmäski ja lisää tarvittaessa vettä/kotikaljaa).

Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, puolukkasurvos ja mausteet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää voi. Kohota. Leivo taikinasta 3 leipää. Kohota ja leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin. Paista 175 °C:ssa noin 45 min. Voitele lämpiminä siirappivedellä.