Nopea saaristolaisleipä

5 dl

piimää

1 dl

sokeroitua puolukkasurvosta

1,5 dl

siirappia

5 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

kaurahiutaleita

1,5 dl

kaljamaltaita

2 tl

suolaa

1 pss

kuivahiivaa

7 dl

ruisjauhoja

Lämmitä piimä reilusti kädenlämpöiseksi (+42C) ja sekoita siihen kuivahiiva. Lisää joukkoon puolukkasurvos ja siirappi. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, kaljamaltaat ja suola. Lisää seos piimä-siirappiseokseen ja sekoita voimakkaasti. Lisää joukkoon ruisjauhot ja sekoita sitkos tasaiseksi.

Anna taikinan kohota pyyheliinalla peitettynä noin tunnin ajan. Muotoile taikinasta kaksi litteää ja pitkulaista limppua. Anna kohota liinan alla 0,5-1 tunti. Paista 175C noin 1 h 15 min.