fi uk Facebook

Pitsa laihialaasittain

pitsa laihialaasittain

2 dl

maitoa

1/3 pkt

hiivaa

2 rkl

öljyä tai voita

1/2 tl

suolaa

0,5 dl

Tuoppi-kaljamallasrouhetta

3-4 dl

vehnäjauhoja

 

 

1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 rkl öljyä
tuoretta oreganoa/timjamia/basilikaa
valkosipulia/pippuria/suolaa

 

Laita uuni kuumenemaan 250 ºC:een. Valmista hiivataikina: Liota hiiva kädenlämpöiseen (37 ºC) maitoon. Lisää suola ja jauhot vähitellen sekä lopuksi öljy. Alusta taikina kiinteäksi. Anna taikinan levätä ja kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Muotoile taikina joko pyöreäksi tai suorakaiteen muotoiseksi levyksi pellille leivinpaperin päälle.

Tomaattikastike
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja hauduta seosta noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää mausteet ja tarkista maku. Voit soseuttaa kastikkeen esimerkiksi tehosekoittimella.

Levitä tomaattikastike pitsapohjan päälle, 2-3 dl juustoraastetta ja täytä haluamillasi täytteillä. (Kuvan pitsaan käytettiin pizzajuustoa, mozzarellaa, herkkusieniä ja pepperonia). Paista uunin ylätasossa 10-15 minuuttia.


Resepti: Satu Ylitalo