fi uk Facebook

Syyspiiras Kanttarellitäytteellä

sieni-syyspiiras1

uunipellillinen tai kaksi pyöreää piirakkaa

 

Pohja

1 pkt

Tuoppi Mallasmestarin
Puolukkainen mallaslimppu-jauhoseosta

200 g

margariinia tai voita

1 dl

maitoa

   
 

Täyte

600–800  g

sieniä; kanttarelleja tai muita sieniä (myös herkkusieni sopii)

2 kpl

sipulia

1 rkl

voita

6 kpl

kananmunaa

5 dl

maitoa

6 dl

raastettua savujuustoa

  suolaa ja pippuria
   
Pohja:
Sekoita pehmeä rasva ja jauhoseos, lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle tai levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. 

Paista pohjaa 200 °C:ssa n. 10 min.

Täyte:
viipaloi puhdistetut sienet ja pilko sipulit. Paista sienet ja sipuli voissa. Kaada sieni-sipuliseos esipaistetun piiraspohjan päälle.

Sekoita munat, maito ja juustoraaste tasaiseksi seokseksi ja kaada sieni-sipuliseoksen päälle. Paista 200 °C:ssa 30 min.

Nauti raikkaan salaatin kera kevyenä ruokana/iltapalana tai kahvin kera suolaisen tarjottavana.