fi uk Facebook

Entsyymiruismallas

Entsyymiruismallas on valmistettu siten, että mallas sisältää mm. tärkkelystä, proteiineja ja soluseinärakenteita hajottavia entsyymejä (esim. lipaaseja). Se on vaalea väriltään ja mieto maultaan.

Entsyymiaktiivista ruismallasta käytetään laskemaan jauhojen sakolukua. Kun leivonnassa käytetään entsyymiaktiivista mallasta, jauhon tärkkelyksestä pilkkoutuu sokereita hiivan ravinnoksi, jolloin hiiva toimii tehokkaammin. Ruisentsyymimaltaalla on myös suotuisa vaikutus paiston aikana tapahtuvaan värinmuodostukseen, minkä ansiosta leivonnainen saa  kauniin värin.

Käyttökohteena ovat erilaiset leivät, esimerkiksi ciabatta ja sämpylät.

Entsyymiruismallas on valmistettu täysin rukiista, se ei sisällä säilöntä- eikä lisäaineita.