fi uk Facebook

Ruismallas

on valmistettu rukiista mallastamalla, hyödyntäen sekä laajaa tutkimus- että kokemusperäistä tietoa. Ruismaltaalle on ominaista täyteläisen rukiinen maku ja aromi sekä punaruskea väri, jonka ansiosta myös leivonnainen ja sen kuori saavat kauniin värin. Ruismallas on siis oivallinen lisäaromin ja -värin tuoja, jonka avulla saadaan vaihtelua leivän värisävyyn ja makuun.
Ruismallas sisältää runsaasti ravintokuitua.

Koska ruismallas sitoo itseensä tehokkaasti vettä, se saa myös leivonnaisen pysymään tuoreena pidempään ja leivän säilyvyys paranee. Ruismallas sopii mainiosti esimerkiksi ruisleipiin, limppuihin, sekaleipiin ja sämpylöihin. Perinteisesti ruismallasta on käytetty mämminvalmistukseen.

Ruismallas on valmistettu täysin rukiista, se ei sisällä säilöntä- eikä lisäaineita.