fi uk Facebook

Vehnämallas

Mallastettu kokonainen vehnä on väriltään vaalea ja maultaan miedon maltainen ja se sisältää entsyymiaktiivisuutta. Kokonaista vehnämallasta voidaan esiliotuksen jälkeen käyttää taikinoissa, joihin halutaan saada viljamaisuutta. Tuotteen tyypillisiä käyttökohteita ovat kokojyväleivät ja sämpylät.

Jauhettua vehnämallasta käytetään leivonnassa sakoluvun laskuun ja parantamaan leipoutuvuutta. Kun leivonnassa käytetään entsyymiaktiivista mallasta, jauhon tärkkelyksestä pilkkoutuu sokereita hiivan ravinnoksi, jolloin hiiva toimii tehokkaammin. Entsyymimaltaalla on myös suotuisa vaikutus paiston aikana tapahtuvaan värinmuodostukseen, minkä ansiosta leivonnainen saa  kauniin värin.

Käyttökohteita ovat  monet erilaiset leivät.

Vehnämallas on valmistettu vehnästä, se ei sisällä säilöntä- eikä lisäaineita