Omenainen muru-mallaspiirakka (ammattilaiset)

Perinteisiä reseptejä maakunnista: Satakunta

Makea mallas sopii täydellisesti happamista omenoista valmistetun piirakan pohjaksi. Nauti muru-mallaspiiraan kanssa täyteläistä vaniljakastiketta, jäätelöä tai vaahdotettua kermaa.

soijaton, pähkinätön

Omenainen muru-mallaspiirakka (ammattilaiset)
20
1h
0,270 kg
juoksevaa margariinia tai öljyä
0,380 kg
sokeria
0,585 kg
vehnäjauhoja
0,018 kg
leivinjauhetta
0,012 kg
vaniljasokeria
0,180 kg
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
0,225 kg
kananmunaa
0,300 kg
maitoa
0,300 kg
omenasosetta
0,720 kg
omenaa tai 0,600 kg paloiteltua omenaa
tarjoiluun vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai jäätelöä

Sekoita kulhossa keskenään rasva, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota seoksesta eri kulhoon noin 4,5 dl kuorrutusta varten. Lisää jäljelle jääneeseen seokseen maltaat sekä munat yksitellen. Sekoita lopuksi nopeasti sekaan maito. Älä vaivaa taikinaa.

Kaada taikina leivinpaperin päälle GN-vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Sekoita omenasose ja omenakuutiot keskenään. Lusikoi tasaisesti taikinalle. Halutessasi voit käyttää pelkkiä omenakuutioitakin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirakka uunissa 200 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes reunat alkavat saamaan väriä. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat paloiksi.

Kokeile myös näitä