Maltainen vuokaleipä
Mehevä maltainen vuokaleipä saa syvän ja aromikkaan maun Tuoppi-mämmi- ja leipämaltaista. Tämä helppo kotileipä sopii täydellisesti arkeen tai juhlapöytään – taikina vain sekoitetaan, kohotetaan ja paistetaan. Kokeile itse leivottua leipää, jossa perinne maistuu jokaisessa palassa!

5
2
3 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 rkl
siirappia
½ tl
suolaa
1 dl
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
n. 6 dl
hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
¼ dl
rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Voita tai margariinia vuoan voiteluun
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, siirappi ja suola. Lisää maltaat, jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Alusta taikina kevyesti niin, että se irtoaa kulhosta. Kohota liinan alla yksi tunti. Siirrä taikina voideltuun vuokaan ja tee pari viiltoa leivän pintaan. Anna kohota vielä 20 min. Paista 175 asteessa noin 40 min.