Maltaiset yön yli -sämpylät

Liisa Westerbergin kehittämät maltaiset yön yli -sämpylät valmistuvat vaivattomasti yön yli kohotettavasta taikinasta, jossa yhdistyvät Tuoppi-maltaat, kuivatut hedelmät ja pähkinät. Näissä sämpylöissä maistuu perinne ja pehmeys, ja ne sopivat täydellisesti aamiaispöytään tai terveelliseksi evääksi. Sekoita illalla – paista aamulla!

Maltaiset yön yli -sämpylät
15
3 dl
ruisjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
2 dl
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
1 dl
Tuoppi Kaljamaltaita
1 tl
kuivahiivaa
1½ tl
suolaa
3 rkl
siirappia
noin 8-9 dl
vettä
1 dl
kuivattuja karpaloita
1 dl
rusinoita
1 dl
cashew-pähkinöitä

 

Mittaa jauhot, maltaat, hiiva ja suolaa suureen kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää siirappi ja 8 dl haaleaa vettä sekä karpalot, rusinat ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat paksun, puuromaisen taikinan. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.

Seuraavana aamuna kuumenna uuni 225 °C. Nostele taikinasta lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia kasoja. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.

Yhteistyössä: Liisa Westerberg 

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit