Appelsiini-mallasmunkit

Pehmeät ja mausteiset appelsiini-mallasmunkit tuovat perinteiseen munkkitaikinaan uudenlaista makua Tuoppi-maltaiden ja raikkaan appelsiininkuoren yhdistelmällä. Kardemumma ja siirappi täydentävät taikinan aromit, ja lopullisen silauksen tuo appelsiinisokerointi. Täydellinen resepti vappuun tai mihin tahansa herkkuhetkeen.

Appelsiini-mallasmunkit
30
5 dl
vettä
1 dl
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
1 dl
sokeria
½ dl
siirappia
2 pss
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
1
appelsiini
n. 11 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
1 litra
rypsiöljyä paistamiseen
Sokerointi
2 dl
sokeria
1
appelsiinin kuori

Mittaa noin 40°C vesi, maltaat, sokeri, siirappi, hiiva, suola ja kardemumma kulhoon. Pese appelsiini ja raasta kuori ohuelti nesteiden joukkoon. Alusta jauhot joukkoon vähitellen. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia tai kunnes muodostuu hyvä sitko. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ja leivo sitten pieniksi munkkipalloiksi. Anna pullien kohota liinan alla noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat hyvin kohonneet. 

Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Tee munkkien keskelle sormilla reikä ja aseta ne varovasti pienissä erissä kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Pyörittele munkit sokerissa, johon on sekoitettu appelsiinin raastettu kuori. 

Reseptiyhteistyö: Liisa Westerberg 

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit