Rouheinen tomaatti-juustopiirakka

Rouheinen tomaatti-juustopiirakka saa makua ja rakennetta Tuoppi-maltaista, pellavarouheesta ja mehevästä täytteestä. Dijon-sinappi, emmental ja tuoreet tomaatit luovat yhdessä täyteläisen ja suolaisen piirakan, joka sopii niin iltapalaksi kuin tarjottavaksi kahvipöytään. Kokeile perinteistä piirakkapohjaa modernilla twistillä!

Rouheinen tomaatti-juustopiirakka
8
1 h
POHJA
100 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Tuoppi Mämmi- ja leipämallasta
1 dl
pellavarouhetta
1
kananmuna
½ dl
vettä
½ tl
suolaa
TÄYTE
2 rkl
Dijon-sinappia
150 g
emmental-raastetta
1 rkl
kuivattua tai hienonnettua tuoretta meiramia
5
tomaattia
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita pehmeän voin joukkoon jauhot, mämmi- ja leipämallas sekä pellavarouhe. Lisää kananmuna, vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kauli levyksi leivinpaperin välissä. Laita voideltuun vuokaan ja esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Levitä esipaistetun taikinapohjan päälle sinappi. Lisää juustoraaste ja yrtit. Siivuta tomaatit ja lisää juustoraasteen pinnalle. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla. Paista tomaatti-juustopiirakka 180-asteisessa uunissa vielä noin 25 minuuttia.

Kokeile myös näitä