Maltainen lihakaalilaatikko

Mehevä ja maukas lihakaalilaatikko saa syvän maun Tuoppi-kaljamaltaasta ja ohrasuurimoista. Tämä perinteinen arkiruoka valmistuu helposti uunissa ja maistuu koko perheelle. Kaljamallas tuo laatikkoon täyteläisyyttä ja lempeää makeutta – kokeile tätä helppoa reseptiä, kun kaipaat lohturuokaa parhaimmillaan!

Maltainen lihakaalilaatikko
6
1h 45min
4 dl
vettä
1 dl
rikottuja esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1 dl
Tuoppi Kaljamallasta
1 kg
valkokaalia
5 dl
vettä
2 rkl
siirappia
2 tl
kuivattua meiramia
1/2 tl
suolaa
400g
jauhelihaa
1
iso sipuli
voinokareita päälle

Lisää isoon kattilaan 4 dl vettä, ohrasuurimot sekä maltaat. Keitä hiljalleen 15 min. Lisää joukkoon 5 dl vettä, suikaloitu kaali, siirappi ja mausteet. Kuullota sillä aikaa pilkottu sipuli pannulla öljyssä. Lisää kattilaan ja paista myös jauheliha. Lisää myös tämä kattilaan. Sekoittele välillä. Kun seos on hautunut n. 30 min, kaada uunivuokaan ja lisää päälle voinokareita. Hauduta uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 45-50 min.

Kokeile myös näitä