Kauraiset välipalakeksit

Nämä kauraiset välipalakeksit ovat terveellinen ja herkullinen vaihtoehto kiireiseen arkeen. Rantasen talkkunajauhot tuovat mukaan proteiinia ja perinteistä makua, kun taas rusinat, pähkinät ja maapähkinävoi tekevät kekseistä ravitsevia ja täyttäviä. Helppo resepti ilman lisättyä sokeria – täydellinen välipala tai eväs koko perheelle!

Kauraiset välipalakeksit
10
30 min
2,5 dl
kaurahiutaleita
1 dl
Rantasen talkkunajauhoja
½ tl
kanelia
¼ tl
aitoa vaniljaa
ripaus suolaa myllystä
1 dl
rusinoita
½ dl
pähkinöitä (esim. cashewpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä)
4 rkl
sokeroimatonta maapähkinävoita
½ dl
tummaa siirappia
½ dl
rypsiöljyä

Sekoita kuivat ainekset. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi leikkuulaudalla veitsellä. Lisää rusinat ja pähkinät. Lisää maapähkinävoi, tumma siirappi sekä öljy. Sekoita tasaiseksi. Jos maapähkinävoi on ollut jääkaapissa, notkista sitä hieman lämmittämällä mikroaaltouunissa ennen seokseen lisäämistä. Annostele nokareiksi leivinpaperin päälle  (n. 10 kpl) ja muotoile haluamaasi muotoon. Paista 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja nosta vasta sitten pois leivinpaperilta.

Kokeile myös näitä