Tuoppi-lihamarinadi
Tuoppi-lihamarinadi saa syvän ja täyteläisen makunsa kotikaljasta, fariinisokerista ja omenamehusta. Tämä kotimaisista aineksista valmistettu marinadi sopii täydellisesti broilerille ja porsaanlihalle – erityisesti grilliin tai uuniin. Inkivääri ja sitruunankuori tuovat raikkaan säväyksen perinteiseen makumaailmaan. Kokeile myös savustetun lihan maustamiseen!
Laita kotikalja, omenamehu sekä fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen siirappimaiseksi. Lisää soija, hienonnettu inkivääri ja raastettu sitruunankuori. Anna marinadin kiehahtaa, kaada se puhtaaseen kannelliseen astiaan ja laita jäähtymään.
Kokin vinkki: ”Lihamarinadi korostaa hyvin savustetun lihan makua, kokeile rohkeasti!”
Broilerin marinointi ja grillaus
Suolaa broilerin fileet kevyesti ja anna maustua 10 minuuttia. Lusikoi päälle lihamarinadi ja anna maustua vähintään 1 tunti. Kypsennä grillissä tai uunissa 175 asteessa noin 10-12 minuuttia tai nosta paistomittarilla sisälämmöksi 65 astetta. Anna broilerin vetäytyä lopuksi foliossa 10 minuuttia.
Kokonaista broileria kypsennettäessä pitää muistaa pidempi kypsennysaika ja grillatessa epäsuora grillausmenetelmä. Sivele marinadia broilerin pintaan muutamia kertoja kypsennyksen aikana.
