Appelsiini-mallasbrownie

Herkullinen appelsiini-mallasbrownie yhdistää mehevän suklaaleivonnaisen, raikkaan sitruksen ja perinteiset mämmi- ja leipämaltaat. Tämä moderni brownie saa yllättävän maun piparkakkutaikinasta ja tuorejuustotäytteestä – täydellinen juhlapöytään tai arjen hemmotteluhetkeen.

Appelsiini-mallasbrownie
15
n. 60 min
Pohja
150 g
tummaa suklaata
150 g
voita
2
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
1 dl
Tuoppi mämmi- ja leipämaltaita
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
1
appelsiini
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
250 g
piparkakkutaikinaa

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri yhteen ja sekoita joukkoon voi-suklaasula. Lisää maltaat, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20×30 vuokaan.

Pese appelsiini ja sekoita täytettä varten tuorejuusto, kananmunat ja sokerit yhteen. Raasta joukkoon appelsiininkuori ja purista mukaan puolet mehusta. Kaada massa pohjan päälle. Murustele päälle piparkakkutaikina ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptiyhteistyö: Liisa Westerberg

Reseptit arkeen ja juhlaan

Kaikki reseptit