Mehevät kinuskikuppikakut
Liisa Westerbergin kehittämät mehevät kinuskikuppikakut syntyvät helposti Tuoppi Mehevä Maustekakku -jauhoseoksesta ja täyteläisestä kinuskista. Näyttävät ja herkulliset kuppikakut sopivat täydellisesti juhliin, joulupöytään tai makean ystäville. Kinuskitäyte ja pehmeä mascarponekuorrute viimeistellään talvisilla koristeilla – helppo herkku, joka hurmaa!
12
Pohja
1 pss (450 g)
Tuoppi Mehevä Maustekakku jauhoseos
1 dl
rypsiöljyä
2,5 dl
vettä
Täyte
2 dl
kinuskikastiketta tai kreemiä
Kuorrute ja koristelu
2 dl
kinuskikastiketta
250 g
mascarponetuorejuustoa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
sokerimassasta hiutaleita
koristerakeita
- Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla tai käytä paksuja muffinivuokia. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Sekoita maustekakkujauhoseos, öljy ja vesi yhteen ja jaa tasaisesti vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä kunnolla.
- Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin pieni reikä esim. lusikalla tai pursotustyllalla. Täytä reikä kinuskikreemillä tai -kastikkeella.
- Mittaa kuorrutetta varten kinuskikastike ja mascarpone kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Lisää maustamaton tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Viimeistele sokerimassa lumihiutalein ja koristerakein.
