Kasvisvoileipäkakku

Kasvisvoileipäkakku saa uudenlaisen pohjan Tuoppi-saaristolaisleivästä – täydellinen yhdistelmä perinteistä makua ja raikasta kasvistäytettä. Feta-hummus ja herne-pesto luovat täyteläiset, kasvipohjaiset kerrokset, jotka sopivat niin juhliin kuin viikonlopun herkkuhetkiin. Tämä helppo kasviskakku maistuu sekä vegaaneille että perinneruoan ystäville!

Kasvisvoileipäkakku
14
yli 60 min
Pohja
1 pkt
Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä -jauhoseosta
(tai ½ pss
Tuoppi 1 kg Saaristolaisleipäjauhoseos + pss kuivahiivaa)
Feta-hummustäyte
200 g
fetajuustoa
150 g
punajuurihummusta
Herne-pestotäyte
200 g
kotimaisia pakasteherneitä
200 g
maustamatonta- tai yrttituorejuustoa
2 rkl
pestoa
Kostutus
3 dl
kasvislientä
Koristeluun
silmusalaattia
kasviksia

Valmista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Leikkaa leivästä ohuelti rapea pinta pois. Jaa leipä kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja kostuta hyvin.

Murusta feta kulhoon. Lisää hummus ja muussaa haarukalla tasaiseksi tahnaksi.

Sulata herneet ja soseuta ne sauvasekoittimella hienoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pesto. Maista ja lisää tarvittaessa pestoa. 

Levitä feta-hummustäyte ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle toinen pohja, kostuta hyvin ja levitä päälle herne-pestotäyte. Aseta viimeinen pohja kanneksi, kostuta ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua.

Lisämakua ja maltaisuutta saat leipään leipomalla sen veden sijasta Tuoppi kotikaljaan.

Reseptiyhteistyö: Makeaa -leivontablogin Liisa Westerberg. 

Kokeile myös näitä