Joulun perinteinen mallasleivonta
14.11.2022Tuoppi Kaljamaltaasta ja Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaasta leivotaan joulupöydän perinnereseptien avulla suolaiset ja makeat herkut. Saaristolaisleipä on joulun kestosuosikki ja mallasmäskistä leivottu mäskileipä on perinteisintä leivontaa. Käy tutustumassa muihinkin jouluisiin mallasleivonnan resepteihimme tämän artikkelin alaosasta.
Tuoppi maltaat ovat kädentaitajan valinta mallasleivontaan.
Tuoppi Kaljamallas 1 kg on tummaa rouhittua ruismallasta. Perinteisen kotikaljan valmistuksen lisäksi maltaat sopivat erinomaisesti leivontaan. Kotikaljan valmistuksessa siivilään jääneet kaljamaltaat eli mallasmäskin voi käyttää leivontaan.
Tuoppi Mämmi- ja leipämallas 1 kg on vaaleaa jauhettua ruismallasta, joka sopii leivontaan ja perinteisen kotimämmin valmistukseen. Ruismallas antaa leiville ja sämpylöille maltaisen makean maun ja hyvän värin.